Recomandări pentru servirea mesei

Recomandări pentru servirea mesei

Alimentația joacă un rol esențial în funcționarea optimă a organismului. Asemănat cu un motor, corpul uman funcționează pe baza „combustibilului” pe care îl primește. Tocmai de aceea, este foarte importantă respectarea unor reguli referitoare la preparatele consumate, dar și la modul de servire al acestora.

Numeroase studii au arătat că unul dintre factorii cei mai importanți care fac diferența între starea de sănătate și cea de boală este tocmai…alimentația. Nu de puține ori, medicii specialiști le oferă recomandări celor care vor să aibă o sănătate de fier pe termen lung. Printre cele mai importante sfaturi sunt: respectarea a trei mese pe zi, citirea etichetelor produselor cumpărate din comerț, spălarea atentă a legumelor și a fructelor, consumul mâncărurilor preparate acasă sau ca acasă, nu congelate, semipreparate ori la conservă sau înlocuirea fast-food-ului și a mâncatului pe grabă cu preparate gătite lent, mult mai sănătoase.

Printre obiceiurile alimentare sănătoase se mai numără combinarea corectă a alimentelor, temperatura optimă de servire a acestora, mestecatul corect și fără grabă al mâncării sau păstrarea unei stări emoționale pozitive în momentul servirii alimentelor.

Totodată, este indicat consumul alimentelor bogate în fibre, vitamina C, dar și în alte vitamine, minerale și antioxidanți. Vinul roșu și sarea trebuie consumate cu moderație, în timp ce mierea și produsele apicole sunt recomandate, fiind cunoscute proprietățile benefice ale acestora asupra organismului.