Carne de porc, costiță, cârnați la abur (rețetă tradițională de Crăciun)

Carne de porc, costiță, cârnați la abur (rețetă tradițională de Crăciun)

Ingrediente:

  • 1 kg. carne de porc
  • 1 kg. costiță
  • 1 kg. cârnați
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pregătește carnea de porc (opțional se poate alege carne de vită sau carne de pui), cârnații și costița. Se taie toate bucăți și se condimentează cu sare și piper. Într-o oală de lut se pun în straturi slănina, carnea de porc și costița, după care se repetă operațiunea până se termină carnea pregătită. Pe deasupra se pune o roată de cârnat afumat și una de cârnat crud.

Se adaugă un pahar mare de apă, după care oala se pune fie la cuptor, fie pe aragaz, la foc mic, și se lasă până fierbe toată carnea. Preparatul se poate servi cu mămăligă, varză acră sau colăcei.