Ciorbă de fasole albă

Ciorbă de fasole albă

Ingrediente (pt. 10 porții):

  • 600 g. fasole albă
  • 300 g. morcovi
  • 250 g. ceapă
  • 150 ml. ulei
  • 200 g. țelină
  • 100 g. bulion pastă
  • 50 g. usturoi
  • 50 g. leuștean
  • 50 g. pătrunjel
  • 1 fir de cimbru
  • sare

Mod de preparare:

Se alege fasolea albă, se spală și se pune la fiert în apă rece. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa curățată și tăiată mărunt, împreună cu zarzavatul curățat, spălat și tăiat subțire. Tot acum se pune cimbrul și usturoiul.

Se încălzește uleiul și, după ce se stinge cu bulion și zeama de fasole, se introduce în ciorbă, lăsându-se să mai fiarbă circa 15 minute.

Pătrunjelul și leușteanul se spală și se toacă mărunt, apoi se pun în ciorbă când este fiartă.