Supă de pui

Supă de pui

Ingrediente (pt. 10 porții):

  • 1 kg. piept de pui
  • 300 g. tăieței
  • 200 g. țelină
  • 200 g. morcovi
  • 100 g. ceapă
  • 100 g. gulie
  • 100 g. pătrunjel
  • 100 g. păstârnac
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puiul curățat se spală, se pune într-o oală mare, se acoperă cu apă rece și se pune la fiert la foc mic. Între timp, se curăță și se spală zarzavaturile, după care se taie în bucăți și se pun în supă împreună cu două lingurițe de sare. Supa se lasă să fiarbă în continuare la foc mic și se spumează până nu mai face spumă deasupra. În momentul în care puiul și legumele sunt fierte, se ia de pe foc și se strecoară supa. Zarzavaturile pot fi folosite la alte feluri de mâncare sau pot fi mărunțite și adăugate în supă.

Separat se fierb tăiețeii, după care se strecoară și se pun în oala cu supă. Se mai dă un clocot și se verifică supa de sare, după care se servește ornată cu pătrunjel și piper.